Her Bayan'ın Bilmesi Gereken Kendisini Savunma İpuçları

Her Bayan'ın Bilmesi Gereken Kendisini Savunma İpuçları




Bayanlar, gecenin bir yarısı karanlık bir caddenin ortasında, birileri çalıların arkasından fırlamadan eve geleceğimizi umarak yürürler.

Bu korku, kuşkusuz, bir kadının yaşadığı en korkunç şeylerden biridir. En kötü yanı ise her gün aynı şey ile yüzleşmek.

Stresli durumlarda ne yapacağınızı bilmek sizi korkunç bir şey yaşamanızdan kurtarabilir. Kendini savunma ipuçlarından oluşan bu listeyi dikkatli bir şekilde okuyarak başlayabilirsin.

Takip edin ve not alın. Bu tavsiyenin ne zaman işinize yarayacağını asla bilemezsiniz. Eğer böyle bu durumla karşılaşırsan, burada olduğun için mutlu olacaksın.

1. Farkında olun
En temel ve en önemli nokta çevrenizin farkında olmaktır. Neler olduğunu biliyorsan, şaşırmazsın daha hazırlıklı olursun.

Farkında olmak, kulaklıklarla yürümek ya da telefonunuza bakmamaktır. Dinlemek ve etrafınızdaki olayları görmek önemlidir, aksi takdirde kendinizi kolay bir hedef haline getirmiş olursunuz. Arkandan gelen ayak sesleri iyi bir işaret olmayabilir.

Sizi takip ettiğini düşünüyorsanız, caddeyi geçin. Hâlâ sizi takip ediyorsa, yakınsa bir mağazaya girmeye deneyin.

Ayrıca birinin gözlerinin içine bakmaktan korkmayın. Seni kendine güvenen ve korkusuz gibi gösterecektir. Bu, eğer gerekirse kişiyi hızlıca tanımayı kolaylaştırır.

2. Geri Dövüş
Kendinizi şiddete dönüşen bir durumda bulursanız, korkunun sizi sakat bırakmasına izin vermeyin. Eğer korku sizi sakat bırakırsa saldırganınıza karşı inanılmaz derecede savunmasız kalacaksınız.

Sonra, nasıl savaşacağınızı öğrenin. Boğuluyorsanız, kollarınızı kenarlarından kaldırın ve düz bir şekilde ve bir taraf da hızlıca bir araya getirin. Saldırganınızın ellerini tutmaktan kaçının ve onu boynunuzdan çekmeye çalışın, bu nefes alabilmenizi sağlar.

Savunma cihazları taşıyorsanız bunları kullanın. Biber tozu, saldırganın ilk şansını püskürtür. Bağırın ve bir mağazaya veya kalabalık ortamlara doğru hızlıca kaçın.

3. Davranışını Anlamak
Savunma işleminin bir diğer önemli kısmı, bir kişinin davranışının ne zaman şiddet uygulayabileceğini anlamasıdır. Çoğu saldırgan, güvenini kazanmaya çalışarak başlar. Sizi karanlık ve boş bir yere çekmeye çalışabilirler.

Bunun gibi numaralara kapılmayın. Hayatında şimdiye kadar tanıştığınız en büyüleyici kişi olsa bile, dikkatli olun.

4. A Sınıfı Olsun

Yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri de bir ders almaktır. Kendinizi iyi hissetmeniz için sizi motive edecek değil, aynı zamanda kendinizi savunmak hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğretecektir. Bu dersler sizin için çok çıkarlarının olduğunu bilerek güvende ve emin ol.
TAG