ABD Hisse Senetleri, Kırılma Riski Büyük Olan Trump Politikası Gündeminde Geriliyor


ABD hisse senetlerinin beklentileri düştüğü için vergi indirimlerinin ve artan altyapı harcamalarını Başkan Donald TRUMP politika gündemine itebilir.

S & P 500, bu yılın en sert ikinci düşüşünde günü 1,5 puan düşüşle 2.430.01 seviyesine gerilerken, Dow 274 puanla 21.750.73'e düştü.

Yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak görülen Altın, ons başına 0,288.68 $ 'lık bir değer yükseldi.

Pazarlar, ABD Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü olan Gary Cohn'un olası bir istifası dedikodularından huzursuzdu, ancak daha sonra rolünü oynamayı seçtiği ortaya çıktı.

New York Times, Çarşamba günü Mr Cohn'un geçen hafta sonu "sağda" olan Charlottesville, Virginia mitingine Bay Trump'ın cevabı ile "üzüldüğü" ve "tiksindiğini" bildirdi. Bay Trump'un vergi reform programının arkasındaki kilit bir güç olarak görülüyor.

Salı günü düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanı Cumartesi günkü olaylar nedeniyle "her iki tarafın" da, anti-faşist bir göstericiden Heather Heyer'in öldüğünü ve çok daha fazla yaralı olduğunu söyledi.

Miting, Virginia kolej kentinde, Ku Klux Klan üyeleri ve dazlaklar da dahil olmak üzere kalabalığın içindeki bir Confederate heykelini kaldırma planlarına karşı çıkmak için beyaz milliyetçiler tarafından yapıldı. Ralliyi protesto etmek için birçok ırkçılığa karşı göstericiler katıldı.

"Diyelim ki," alt-sağ "demeye gelen" alt-sol "hakkında ne düşünüyorsunuz?" Bay Trump konferansta.

"Sana şunu sormama izin ver: Peşinen suçlamaya geldikleri - ellerinde kulüplerle dolum, kulüpleri sallarlar mı?" Herhangi bir sorunun mu var? Sanırım öyle. "

Yorumlar Bay Trump, beyaz üst üncülüğün gecikmiş bir şekilde kınanmasından günler sonra geldi. Onun cevabı, iş danışma konseylerinden CEO istifalarından rahatsızlık duydu ve dün Bay Trump, hem Üretim Konseyi hem de Strateji ve Politika Forumunu feshettiğini duyurmak için Twitter'a da bildirdi.

Perşembe akşamı, tartışmalar sonrasında altyapıyla ilgili başkanlık danışma konseyinin de kapatılacağı ortaya çıktı. Konsey geçen ay yönetici emirle resmen kuruldu.
TAG